Auping Connect

Voor Auping bouwden we de ‘Auping Connect’-app, in samenwerking met ControlPortals. Zij ontwikkelden een hardware dongle voor Auping-bedden met elektrisch verstelbare spiraalbodems.

Deze hardware zorgt via WiFi voor de verbinding met de app die wij ontwikkelden. Hiermee is het bed te verstellen met de smartphone of tablet. Ook kan men gewekt worden, door de rugleuning van het bed ’s ochtends automatisch omhoog te laten gaan.

Eenvoudige installatie

Een wizard in de app begeleidt de gebruiker door de stappen van de installatie.

Delen

Deel de besturing van het Auping-bed eenvoudig met een partner via een code.

Altijd up-to-date

Firmware van de dongle is eenvoudig via de app te updaten.

Auping | De opdracht

Auping wil innoveren met hun elektrisch verstelbare bedbodems. Door deze te koppelen aan een dongle, kunnen ook alle bestaande elektronische verstelbare bedbodems “smart” gemaakt worden. Wij kregen de vraag om een app te bouwen waarmee de bedbodems aangestuurd kunnen worden via een WiFi-verbinding met de dongle.

Auping | Het proces

Onze partner ControlPortals ontwikkelde de eerste versie van de hardware. Hiermee gingen wij aan de slag om de koppeling met de app op te zetten. Door regelmatig te overleggen, werkten we samen aan een optimale koppeling tussen hardware en software. We overlegden regelmatig over benodigde aanpassingen en konden daardoor allebei snel verbeteringen implementeren.

Het resultaat

De app is gemaakt in Ionic voor zowel iOS als Android smartphones en tablets. De app legt tijdens de installatie verbinding met de WiFi-hotspot van de Auping-dongle. Vervolgens legt de dongle verbinding met het thuisnetwerk van de gebruiker. Zo communiceert de gebruiker via de app direct met de dongle. Er is geen internetverbinding vereist.

De app stuurt niet alleen het bed aan, maar kan ook een wekker zetten om de rugleuning automatisch langzaam omhoog te laten komen in de ochtend. Dit is gecombineerd met een wekkerfunctie in de app zelf. Deze wekt de gebruiker met een wekgeluid.

Verder hebben wij in de app de mogelijkheid ingebouwd om nieuwe firmware te uploaden naar de dongle. Dit zorgt ervoor dat in de toekomst nieuwe functionaliteit toegevoegd kan worden.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.