Webapplicatie laten maken Van begin tot eind bij Cell[0]

Denk je er aan om een webapplicatie te laten maken? Cell[0] helpt graag om je ideeën om te zetten in een maatwerk webapplicatie. Wij zijn een professioneel web development bureau met ruim 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties.

Door onze focus op klantgerichtheid waarbij jouw visie centraal staat, privacy en toegankelijkheid, hebben wij al ruim 80 toepassingen ontwikkeld voor meer dan 60 klanten. Met onze full service visie, waarbij we persoonlijke begeleiding van A tot Z bieden bij het maken van een maatwerk webapplicatie, kunnen we naadloos aansluiten op jouw specifieke wensen en zijn we een geschikte partner voor elke klant, ongeacht in welk stadium je je bevindt. Of je nu een nieuw idee hebt of een bestaande applicatie, wij kijken graag met jou naar wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is op maat gemaakte software die niet op de computer van de gebruiker draait, maar volledig op het internet. Hierdoor is de applicatie beschikbaar op elk moment, op elke plek op aarde en vanaf elk apparaat - of het nu een computer, tablet of bijvoorbeeld telefoon is - en kan ook door meerdere apparaten tegelijk bediend worden. Omdat het dus via het internet werkt, hoeft de gebruiker geen software te downloaden of te updaten. Ideaal voor bijvoorbeeld portals, mobiele apps, IoT-platforms of aanpassingen aan reeds bestaande software.

Wat voor soorten webapplicaties zijn er?

Een standaard webapplicatie ziet eruit als een website, denk bijvoorbeeld aan Google Drive of Office 365: twee totaal verschillende websites, maar allebei webapplicaties. Deze werken via een URL in de browser, maar je kan er bij het aanbieden van je app voor kiezen deze ook aan te bieden als een PWA: een mobiele app die in app stores wordt uitgegeven, of een desktop app die gebruikers op hun computer kunnen installeren. Omdat er zoveel soorten en mogelijkheden zijn, is het maken van webapplicaties maatwerk, zodat we kunnen aansluiten op de wensen en behoeften van jouw bedrijf. Dus of je nu een webapplicatie zoekt die video calls kan maken of om formulieren te versturen, bij Cell[0] ben je aan het juiste adres voor op maat gemaakte software.

Hoe maak je een webapplicatie?

Het laten maken van een webapplicatie is maatwerk, want elke opdrachtgever en zijn wensen zijn uniek. Om zo optimaal mogelijk te werk te gaan en doorlopend betrokken te zijn met de klant, doorlopen wij een stappenplan. Daardoor kunnen we gedurende het hele proces goed inspringen op jouw behoeften, waardoor iedereen tevreden is. Hieronder delen we graag onze werkwijze met je, zodat je precies weet waar je aan toe bent wanneer je ervoor kiest om je webapplicatie te laten bouwen door Cell[0]! 

  1. Requirements bepalen: wat moet de webapplicatie kunnen? Zoals gezegd zijn de mogelijkheden en toepassingen ongelooflijk divers. Wij denken graag met je mee over wat jouw/uw webapplicatie moet kunnen, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt

  2. MVP: bepalen wat de eerste versie moet kunnen. MVP staat voor minimum viable product, oftewel de meest simpele mogelijke versie. Dit is de basisversie van de webapplicatie. In overleg met jou bepalen we wat de webapplicatie minimaal moet kunnen en wat de minimale vereisten zijn.

  3. Eerste stukje bouwen. Nu we helder hebben wat zowel de begin- als eindversie van jouw webapplicatie moet kunnen en welke technologieën daarvoor nodig zijn, gaan we vol enthousiasme aan de slag. Ons gedreven team van programmeurs bouwt het eerste stuk van de webapplicatie, geheel volgens de afspraken die we hebben gemaakt. Een echt stukje maatwerk dus!

  4. Evaluatie: voldoet het eerste stuk dat we hebben gebouwd? Nadat we de fundering van je webapplicatie gelegd hebben, is het weer tijd om terug te gaan naar de opdrachtgever. Hier kijken we of we de webapplicatie aan je eisen voldoet, of dat we nog wat moeten wijzigen. Vervolgens nemen we je feedback mee en gaan we daar direct mee aan de slag.

  5. Repeat: middels een continue proces van bouwen en evaluatie, zorgen wij ervoor dat we uiteindelijk een succesvolle webapplicatie bouwen die precies aansluit op wat jij of jouw bedrijf nodig heeft. Zo blijf je gedurende het hele ontwikkelproces van de applicatie inhoudelijk meebeslissen en ben je uiteindelijk in bezit van een prachtig stuk software op maat!

Nu je weet wat een webapplicatie is en hoe Cell[0] te werk gaat om voor jou of jouw bedrijf een stuk software op maat te maken, is het tijd om te kijken naar de toekomst van je applicatie. Niet alleen wil je dat je applicatie succesvol is, maar zijn er ook vragen als “hoe lang duurt het maken van een webapplicatie”, en  “wat kost het laten maken van een webapplicatie?”. Hieronder zullen we kijken wat de prijs is van een webapplicatie, hoe lang het duurt om een webapplicatie te maken en ook wie er de eigenaar is van de software die je hebt laten maken. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent bij Cell[0].

Wat maakt een webapplicatie succesvol?

Het ontwikkelen van een webapplicatie is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat je webapplicatie succesvol wordt? Bij Cell[0] zorgen we ervoor dat je software succesvol is door ons te richten op het bouwen van een webapplicatie die snel, intuïtief en gestroomlijnd is. De definitie van succesvol hangt verder natuurlijk af van het soort webapplicatie die je laat maken. Bij een webapplicatie die bedoeld is voor klanten van je bedrijf zullen we succes kunnen meten in hoe vaak gebruikers inloggen, klanttevredenheid of hoeveel nieuwe klanten zich aansluiten. Wil je een webapplicatie laten maken om bedrijfsprocessen te kunnen optimaliseren, zodat men efficiënter kan werken, dan zullen we vooral metingen doen over de medewerkerstevredenheid, tijd- en kostenbesparingen in een productieproces of verwachte kwaliteitsverbeteringen. Verder is het wenselijk dat IT producten tegenwoordig over langere tijd succesvol blijven en daarom houden we rekening met thema’s zoals onderhoudbaarheid en ontwikkelingssnelheid, om ervoor te zorgen dat je niet wordt ingehaald door concurrenten. 

Wie heb je nodig om een app te ontwikkelen?

Om een webapplicatie te laten maken heb je allereerst een competent team van ontwikkelaars nodig. Daarnaast is het belangrijk dat er een duidelijke lijst van functiespecificaties is: wat voor soort gebruikers zijn er, en wat kunnen ze bereiken middels welke acties? Het design van een webapplicatie is belangrijk voor de duidelijkheid en daarmee de haalbaarheid. 

Wil je een webapplicatie zonder developers? Een prototype of eerste versie van de applicatie is te bouwen met verschillende low code tools als Figma. Na er aan de hand van deze versie feedback is gevraagd aan de partijen die belangen hebben bij je applicatie, gaan wij de daadwerkelijke applicatie voor je bouwen. Dit is een cyclisch en iteratief proces, waarbij we nauw met je samenwerken zodat de software niet alleen echt werkt, maar ook volledig aansluit op je behoeften. 

Hoe lang duurt het?

Omdat een webapplicatie op maat gemaakte software is, verschilt het per opdracht hoe lang het duurt tot het helemaal af is. Gemiddeld genomen kost het ons een dag om een project op te starten, en doen we ongeveer 4 tot 8 uur over een pagina. Alle functionaliteiten die daar bij om de hoek komen kijken, kunnen langer duren. In het geval van een componentenbibliotheek kost het ons tussen de 4 en 40 uur per component.

Wat kost het?

De kosten van een gemiddelde webapplicatie die wij hebben ontwikkeld (zie ook onze cases), lopen uiteen van € 60.000 voor de eerste versie van HIOR tot € 200.000 euro voor de applicatie van Quenza. De prijs hangt natuurlijk erg af van de specificaties en vereisten. Met andere woorden: hoe duur een webapplicatie is hangt af van hoeveel werk je er in stopt. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte!

Hoe verkoop je software?

De software die je laat maken moet natuurlijk wel een gebruiker hebben: er moet een goed bereikbare markt voor zijn, want ongeacht hoe goedkoop en snel wij een applicatie maken, is het belangrijker dat je deze kunt verkopen of er goedkoper door kan werken. Een manier om je webapplicatie te verkopen is middels content marketing; dit is zeker handig wanneer je je klantengroep en diens online gedrag goed kent. Natuurlijk kan je ook inzetten op het plaatsen van advertenties, netwerkverkoop, cold calling, sponsoring en SEO: search engine optimization, het proces om pagina’s hoger in de zoekresultaten te krijgen van bijvoorbeeld Google, waardoor mensen sneller de weg naar je product vinden. Maar je kunt de software die je hebt laten bouwen ook integreren in bijvoorbeeld een consultatie.

Bij Cell[0] helpen we je graag om je software aan de man te brengen. We koppelen je hiervoor graag aan een van onze competente marketingpartners waar we nauw mee samenwerken.

Wie is eigenaar van de software?

Wanneer er geen afspraken gemaakt worden met de developers die jouw webapplicatie maken en zij niet op locatie werken, dan komt het auteursrecht van de code bij de ontwikkelaar te liggen. Wij als organisatie hebben er echter geen moeite mee om dit auteursrecht over te dragen aan onze klanten, maar staan er wel op dat alles wat relevant is voor de open source community ook als pakketten door ons wordt vrijgegeven. Hierdoor zorgen we ervoor dat anderen, net zoals wij dat doen, ook gebruik kunnen maken van generieke functies waardoor iedereen snel kan blijven werken. Zo dragen we niet alleen bij aan jouw bedrijf, maar ook aan de open source community.

Waarom Cell[0]?

Voor het maken van een webapplicatie zit je goed bij Cell[0]. We werken niet alleen met passie voor je project, we onderscheiden ons ook van onze concurrenten op de volgende punten:

  • Full Service: bij Cell[0] bieden we een full service dienst, wat inhoudt dat we je de mogelijkheid bieden om het gehele proces, van marktanalyse tot monitoring, bij ons in house af te nemen. Door passende en persoonlijke begeleiding te bieden houden we je betrokken in het productieproces, zodat je een actieve rol kan blijven spelen bij het laten ontwikkelen van je applicatie. Waar andere aanbieders zich vaak alleen met het technische gedeelte bezighouden, zorgen wij dat we samen werken aan een succesvolle webapplicatie op maat, van begin tot eind.

  • Toegankelijkheid: het wordt steeds meer wettelijk verplicht om digitale content (zoals websites, documenten en applicaties) voor iedereen toegankelijk en bruikbaar te maken ongeacht hun mogelijkheden of beperkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een visuele of cognitieve beperking. Hier moet je als ontwikkelaar rekening mee houden, en wij bij Cell[0] zijn gespecialiseerd in het bouwen van webapplicaties met een focus op digitale toegankelijkheid. Ook kunnen we bedrijven ondersteunen bij het verbeteren van de toegankelijkheid van hun bestaande platforms. Daarnaast hebben we ervaring met het proces rondom accessibility audits, en kunnen we anticiperen op potentiële knelpunten voor digitale toegankelijkheid. Zeker met onze full service visie, waarbij we het gehele project van A tot Z meedenken, kunnen we hier vanaf het begin al rekening mee houden. Zo zorgen we ervoor dat de webapplicatie die je hebt laten maken voor iedereen toegankelijk is.

Klantgerichte aanpak: jouw visie staat centraal

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner om jouw webapplicatie te laten maken, dan ben je bij Cell[0] aan het juiste adres. Onze toewijding aan kwaliteit, creativiteit en klanttevredenheid maken ons de ideale keuze voor bedrijven van elke omvang. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw ideeën omzetten in een krachtige, op maat gemaakte webapplicatie die het verschil maakt voor jouw organisatie.

Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.