Formulieren app voor Granting

Voor Granting hebben we een formulieren app ontwikkeld die goede doelen en stichtingen ondersteunt in het behandelen van aanvragen. De app zorgt ervoor dat cliënten van een stichting eenvoudiger een aanvraag voor ondersteuning indienen. De stichtingen zelf beheren en behandelen alle aanvragen met het team van (meestal) vrijwilligers.

Wat is Granting? Granting is een formulieren app waarbij aanvragen van cliënten digitaal ingediend kunnen worden. Aanvragers kunnen de aanvraag volgen en desgewenst later aanvullen. Ook het besluit en de uitbetaling kan op deze wijze door de aanvrager ingezien worden.

Email API

AVG

MVP

De klantvraag:

Vanuit een aantal stichtingen kwam de vraag om aanvragen van cliënten slimmer te verzamelen en behandelen. Voorheen werden papieren aanvraagformulieren gebruikt of werden gegevens via de mail ingediend. Dit leidde tot veel extra werk bij de verwerking hiervan. Het overzicht ontbrak en er ontbraken vaak ook cruciale gegevens van de aanvragers. 

De vraag was om een digitaal aanvraagformulier te maken, waarbij iedere stichting haar eigen invulvelden kan creëren. Iedere stichting heeft namelijk andere informatie nodig van de cliënt. Daarnaast was het belangrijk om de informatie op een veilige en privacyvriendelijke manier te verzamelen. Dat betekent dat alle communicatie tussen de verschillende leden van de stichting die de aanvragen beoordelen binnen het systeem blijft. Ze wilden de mogelijkheid hebben om de aanvragen in te zien, te beoordelen, hierover te overleggen en eventueel uit te betalen bij akkoord.


Onze werkwijze:

De webapplicatie van Granting is iteratief ontwikkeld in samenwerking met enkele stichtingen. We zijn eerst gestart met de ontwikkeling van een MVP, volgens de scrum methode. Na oplevering van de eerste sprints gingen de stichtingen z.s.m. aan de slag met de app om ons van feedback te voorzien. Deze feedback is weer in latere sprints uitgewerkt. Zo bevat de formulieren app van Granting onder andere een e-mail integratie, een chatfunctie waarmee het bestuur intern met elkaar kan communiceren, worden bijlagen AVG proof opgeslagen en kunnen betaalopdrachten worden aangemaakt. 

De technische features van de app:

De formulieren app voor Granting kent 2 belangrijkste technieken. Allereerst een publiekelijk beschikbaar aanvraagformulier, waardoor cliënten zonder account hun aanvraag kunnen doen. Aangezien het vaak lange aanvraagformulieren betreft, kunnen aanvragers de gegevens tussentijds opslaan en zodoende later verder gaan met een aanvraag. Hiervoor krijgen aanvragers een beveiligde link via e-mail.

Als tweede techniek kunnen gebruikers e-mails ontvangen en versturen binnen het platform door gebruik van Mailgun. Mailgun is een flexibele, schaalbare en resultaatgerichte e-mail API. Hiermee kunnen gebruikers moeiteloos e-mails verzenden, ontvangen en volgen. Dit is mogelijk gemaakt om de privacy van het Granting platform te vergroten. Een vraag stellen aan een aanvrager en antwoord ontvangen op die vragen hoeft niet langer via e-mailadressen waar ieder lid van stichting toegang tot heeft, maar per aanvraag is er een mailoverzicht binnen het systeem. Vanuit daar kan een mail naar de aanvrager gestuurd worden en als diegene een antwoord stuurt, komt het automatisch in het overzicht te staan.


Wil je ook een formulieren app ontwikkelen?

Heb je ook een onderneming waarbij cliënten aanvragen indienen en wil je deze aanvraagprocedures efficiënter maken? Laat dan jouw eigen formulieren app ontwikkelen. Neem contact met ons op. Wil je meer ideeën opdoen? Bekijk dan onze andere cases.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.