E-Gro voor Grodan

e-Gro is een product dat wij bouwen en beheren voor Grodan, samen met onze partners van ControlPortals. Grodan biedt onder andere duurzame en innovatieve teeltoplossingen voor groente- en sierteelt en opkweek. We hebben voor Grodan een webapp en hybrid mobile app gemaakt. Hierin visualiseren we de data die sensoren in de kassen van telers (klanten van Grodan) meten. Ook biedt de app de teler de mogelijkheid om een notificatie te krijgen wanneer een sensorwaarde te hoog of te laag is. Als dan bijvoorbeeld de vochtigheid van de grond in de kas te snel afneemt, passen ze hun irrigatiestrategie aan. Grodan noemt de bijsturing van onder andere de irrigatie van gewassen op basis van de app of website ‘Precision Growing’.

Weergave grafieken

Visualisatie van sensordata in grafieken

Push messages

Stel zelf jouw notificaties in.

Smartbox

Deel je Smartbox of geef toegang.

E-Gro | De opdracht

Grodan verkoopt de steenwolmatten waarop in kassen gewassen groeien. Grodan is een dochteronderneming van Rockwool. Telers kunnen bij de matten een draadloos, multi-sensormeetsysteem aanschaffen. De sensoren meten 3 soorten waarden: vochtigheid, temperatuur en elektrolyten. De sensoren sturen data via een draadloos netwerk naar een ‘smartbox’. Van daaruit wordt de data doorgestuurd naar de cloud-API die wij ontwikkelden.

De data wordt via deze API beschikbaar gesteld aan de web- en mobile apps. Zo krijgen de telers duidelijk inzicht in de data van de sensoren. Met grafieken visualiseren wij de data overzichtelijk. Daarnaast stelt de teler de notificaties in die hij ontvangt om op tijd bij te sturen. Ook kan hij zijn irrigatie-strategie aanpassen op basis van deze notificaties.

Op de API is ook een administrator panel aangesloten. Dit stelt Grodan in staat stelt om alle Smartboxen bij de klanten te beheren en support te leveren.

E-Gro | Het proces

De designer van ControlPortals maakt de vertaalslag van de wensen van de klant naar de technische specificaties. Hij is voor ons de rechtstreekse opdrachtgever. Met hem bespreken we wekelijks de stand van zaken. We stellen met hem de sprints samen en hij neemt ook een deel van het programmeerwerk voor zijn rekening. Grodan sluit regelmatig aan bij deze besprekingen. Zo krijgen wij voldoende input over de praktijk bij de klanten en het fysieke systeem.

Het resultaat

Het hele platform bestaat uit een Laravel API, een mobile app voor iOS en Android in Ionic, een desktop webapp gebaseerd op de Ionic app en een administrator panel dat ook in Ionic is ontwikkeld.

De API ontvangt alle sensordata van alle Smartboxen, en past hier rekenmodellen op toe via externe BI-software. Deze data is vervolgens de input voor grafieken in de verschillende apps.

We ontwikkelden de mobile apps in Ionic, om optimaal gebruik te maken van uitgebreide grafiekbibliotheken die beschikbaar zijn. Daarnaast zorgt dit ervoor dat veel code herbruikbaar is voor de desktop webapp, die ook in Ionic is ontwikkeld.

Het beheerpaneel waarmee Grodan het hele ecosysteem te beheert, is uiteraard ook ontwikkeld in Ionic.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.