OutLoud - Social Jukebox

Met de app OutLoud creëer je een sociale jukebox voor op je feestjes. Door de integratie met Spotify maak je eenvoudig een afspeellijst aan. Vervolgens kunnen anderen met de app op dezelfde locatie ook de lijst bekijken. Ze kunnen real-time samen de volgorde van de lijst bepalen, door liedjes omhoog of omlaag te stemmen. Of ze voegen zelf liedjes toe te voegen uit de collectie van Spotify.

Firebase

Firebase real-time database zorgt voor extreem snelle gebruikerservaring.

Spotify

De koppeling met Spotify biedt miljoenen liedjes, zelfs als gasten geen Spotify account hebben.

Chromecast

Te gebruiken op een Chromecast om de playlist op groot scherm te tonen.

OutLoud | De opdracht

OutLoud is het idee van Frank te Pas. Hij is degene die de hele gebruikerservaring ontwerpt. Wij vertalen die ervaring in de diverse apps. Frank zocht een partij die de technische ontwikkeling op zich kon nemen. De specificaties stonden van tevoren nog helemaal niet vast. We hebben dan ook niet alleen de apps gebouwd, maar dachten ook mee over de werking en de features van de apps.

OutLoud | Het proces

Door intensief samen te werken, hebben we een mooi product kunnen ontwikkelen vanaf het originele idee. We verdeelden het werk in kleinere stukken. Op basis van het beschikbare design maakten we een versie van de app die de klant kon testen. Dit zorgde ervoor dat er heel vaak feedback gegeven kon worden vanuit de klant. Maar ook andersom was het geven van feedback waardevol. Wanneer we iets in het design ontdekten wat volgens ons beter kon, bespraken we dat direct. Ook onduidelijkheden waren zo snel op te lossen.

Het resultaat

De basis van OutLoud is een mobile app waarmee een feest gehost kan worden. Hiervoor ontwikkelden wij de native iOS-versie. Om mensen eenvoudig mee te laten doen, kunnen gasten gebruik maken van een webapp zonder de app te hoeven downloaden. De app speelt zelf geen muziek af, maar stelt je in staat om te stemmen op liedjes en nieuwe liedjes uit Spotify’s collectie toe te voegen.

Om het feest compleet te maken bieden we nog een web based tv-app aan, waarmee de playlist groot kan worden getoond op een TV of beamer. Dit kan via een laptop of direct via Chromecast.

Als backend gebruiken we verschillende onderdelen van Firebase, met als basis de real-time database. Deze zorgt voor de opslag van alle data, maar stelt ons ook in staat om wijzigingen in real-time bij alle apps te krijgen. Dus als iemand een liedje omhoog stemt, zien alle mensen die in dezelfde playlist zitten dit meteen gebeuren. Dit werkt niet alleen in de mobile apps, maar ook op de webapp en de tv-app.

De koppeling met Spotify is gemaakt in de native iOS en Android apps. Deze zorgt ervoor dat alle liedjes van Spotify in de app af te spelen zijn, waardoor we het afspelen kunnen koppelen aan onze real-time playlist voor het feest. Hiervoor heeft alleen de host van het feest een Spotify Premium account nodig, aangezien alleen zijn/haar telefoon de liedjes afspeelt. Gasten kunnen zelfs zonder Spotify-account alle liedjes doorzoeken en toevoegen aan de centrale playlist, zodat de telefoon van de host ze afspeelt.

De web- en tv-applicatie maken gebruik van het front- end framework Vue.js om een app-achtige ervaring te bieden.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.