Remember

Voor Kinderdagverblijf Boshuis en andere aangesloten kinderdagverblijven hebben we een to do list app ontwikkeld. Deze app is ontwikkeld om de kleuterleidsters administratie uit handen te nemen en op deze manier efficiënter om te gaan met de tijd en werkdruk.

Wat is Remember? De app herinnert de medewerkers welke taken ze moeten uitvoeren, afronden en afvinken. Het is een interne app voor medewerkers. Hiermee wordt aan het einde van de betreffende periode een verslag uitgedraaid en doorgestuurd naar de GGD, als controle en bewijs dat taken zijn uitgevoerd en afgerond.


Firebase

Capacitor

Vue.js

De klantvraag

De medewerkers liepen tegen de administratie ten behoeve van de verschillende veiligheidseisen van  de GGD aan. Deze veiligheidseisen moeten dus goed bijgehouden worden. Per eis staat vast hoe vaak iets gecontroleerd moet worden en het moet ook aangetoond kunnen worden dat een taak is afgerond. Dit wordt al snel veel administratie. Het gaat namelijk om taken zoals controle van rookmelders, vijvertjes, schoonmaken van tafels, wassen van beddengoed, controle van ramen en deuren, bomen waarin geklommen kan worden etc. Neem dan ook nog mee dat er meerdere groepen en meerdere locaties zijn. Onder leiding van verschillende leidsters, met vaak verschillende werktijden. 

Om daar een werkbare situatie van te maken heeft Control Portals bedacht om er een to do- / checklist app voor te maken. Een app waarin de taken worden toebedeeld aan verschillende leidsters.Die afvinken wanneer ze iets gedaan hebben, eventuele bijzonderheden doorgeven. En, het belangrijkste, aan het eind wordt er via één druk op de knop een verslag uitgedraaid van alle risico's die er zijn binnen een locatie, alle taken die daaronder zijn uitgevoerd met alle benodigde informatie. Dit verslag wordt vervolgens aan de GGD overhandigd.


Onze werkwijze

We hebben een hybride app gemaakt, zodat gebruikers de to-do list app eenvoudig op hun telefoon installeren en notificaties ontvangen zodra er taken klaarstaan. Taken zijn gekoppeld aan een dag en een tijd en kunnen gemakkelijk als herhaal taak worden ingevoerd (elke dag, elke week, elk kwartaal, elk jaar).

De technische features van de app:

Voor de to do list app Remember hebben we een Laravel backend met een Vue.js frontend opgezet, voorzien van automatische tests. Door middel van een Capacitor wrapper zorgen we ervoor dat de webapplicatie ook beschikbaar is in de app store van Android en Apple. Met deze wrapper constructie kunnen gebruikers dus eenvoudig de app installeren op hun device en notificaties ontvangen.

Deze notificaties sturen we via een externe service: Firebase. Iedere ochtend screent een script welke taken een gebruiker open heeft staan en verstuurt een notificatie naar de telefoon van de gebruiker met de melding “Er staan x taken voor je klaar”.


Wil je ook een to do list app ontwikkelen?

Heb je ook vraagstuk omtrent de dagelijkse administratie binnen jouw organisatie en wil je deze efficiënter maken? Laat dan ook jouw eigen to do list app ontwikkelen. Neem contact met ons op. Wil je meer ideeën opdoen? Bekijk dan onze andere cases.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.