GPS app laten maken?

Heb jij een goed idee voor een app waarin GPS een centrale technologie is? Wil je GPS of een vergelijkbaar systeem zoals Galileo graag gebruiken om om navigatie of een leuke activiteit zoals Geocaching mogelijk te maken? Of wil je een applicatie waarin geografische weergaves met kaarten een centrale rol spelen? Wij kunnen je hierbij zeker verder helpen.

Door onze jarenlange ervaring met het werken in geografische systemen als HIOR en MijnWijkplan zijn we bekend met grafische weergaves laten werken op mobiel en desktop. Doordat wij in deze platformen altijd geografische datalagen van gemeenten verwerken zijn we ook bekend met de vele verschillende standaarden die nodig zijn bij geografische applicaties en de verschillende coördinatensystemen.

Geografische systemen met een GPS app

GPS-apps zijn tools voor gebruikers om hun locatie te bepalen en de omgeving te navigeren. Het gebruik van GPS-apps kan vele voordelen bieden, zoals het zonder zorgen navigeren van een onbekende omgeving, het vinden van nuttige locaties zoals restaurants en winkels, en het bijhouden van activiteiten zoals wandelen, fietsen en hardlopen. Al met al zijn geografische systemen en GPS-apps belangrijke tools geworden voor het verzamelen, opslaan, analyseren en presenteren van gegevens op basis van locatie.

Wat kun je allemaal met een GPS app

  • Navigatie: Met een GPS-app kun je je locatie op een kaart zien en de app kan je aanwijzingen geven om van punt A naar punt B te reizen.

  • Sport en fitness: Veel GPS-apps kunnen worden gebruikt om activiteiten bij te houden zoals hardlopen, fietsen, wandelen en skiën, inclusief het bijhouden van afstand, snelheid, hoogte en andere statistieken.

  • Geocaching: Dit is een populaire buitenactiviteit waarbij spelers schatten zoeken die zijn verstopt op bepaalde locaties. GPS-apps kunnen bijdragen aan het vinden van de exacte locatie van de schat.

  • Locatiedeling: sommige GPS-apps bieden functies waarmee u uw locatie kunt delen met vrienden of familie. Deze functie is perfect als je samen moet komen op een bepaalde locatie en elkaar niet kent in de omgeving.

  • Virtuele rondleiding: met sommige GPS-apps kun je virtuele rondleidingen doen. Je kunt een stadstour of een rondleiding door een museum doen met een gids die je de weg wijst.

  • Verkeersinformatie en reistijd: GPS-apps kunnen real-time updates geven over verkeer op de weg en de geschatte reistijd naar uw bestemming.

  • Offline kaarten / navigatie: sommige GPS-apps kunnen worden gedownload voor offline gebruik, eenmaal gedownload hoef je geen internetverbinding te hebben om toegang te hebben tot je kaart en je GPS-functie.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.