Hosting & onderhoud webapplicaties

Zodra jouw webapplicatie is ontwikkeld, wil je natuurlijk dat deze goed blijft werken. Daarom bieden we hosting en onderhoud als extra dienst naast de ontwikkeling van een webapplicatie. Is er een nieuwe update beschikbaar of zijn er complicaties? Geen zorgen, wij zijn er voor je.

Wat verstaan we onder hosting en onderhoud?

De applicaties die we ontwikkelen zijn volledig maatwerk, daarom bieden we geen standaard hostingpakketten en onderhoudscontracten aan. Elke applicatie vraagt namelijk weer andere specificaties van de serveromgeving en, afhankelijk van de beoogde gebruikers en services, mogelijk meer of minder actieve monitoring. Denk ook aan het hosten van de applicatie op een gedeelde (shared) omgeving of juist een volledig los ingerichte virtuele omgeving, dedicated voor een applicatie. Wij gebruiken voor al onze serveromgevingen de cloud infrastructuur van Amazon (Amazon Web Services/AWS).

Voor alle hosting omgevingen bieden we altijd managed omgevingen aan. Waarbij we altijd de volgende zaken en onderhoudstaken opnemen:

  • We beheren de hosting omgeving actief. Verschillende punten die hieronder los benoemd zijn, vallen hier ook onder. We monitoren actief de omgeving en voeren proactief onderhoud uit.

  • Beheer & updates: We voeren pro-actief onderhoud uit aan de verschillende onderdelen van de server en achterliggende software van de webapplicatie. Bijvoorbeeld updates van Ubuntu, PHP en Laravel worden periodiek uitgevoerd. Security issues worden afhankelijk van de SLA zo snel mogelijk uitgevoerd.

  • Dataverkeer op basis van “fair use”: Op het gebruik van dataverkeer hanteren we geen harde limieten. "Fair use" houdt in dat we uitgaan van redelijk gebruik van de omgeving en website en het daarbij behorende dataverkeer. 

  • Dataopslag: In overleg en op basis van de ontwikkelde applicatie kijken we naar een passend voorstel.

  • Backups automatisch: We zorgen voor automatische backups.

  • SSL standaard via Let’s Encrypt: Dit is voor de gemiddelde webapplicatie voldoende. Soms is een specifieke leverancier voor een SSL certificaat vereist. Ook deze certificaten kunnen we verzorgen.

  • Uptime garantie: We gaan uit van minimaal 98% uptime van de server.

  • Uptime monitoring: We willen zo snel mogelijk op de hoogte zijn van mogelijke problemen, daarom richten we een dienst in die actief scant of de applicatie nog online is. 

  • SLA: We kunnen een SLA (Service Level Agreement) met elkaar overeenkomen. Anders worden issues op basis van ‘best effort’ opgepakt.

Samengevat: Hosting en onderhoud van webapplicaties omvat het bieden van een veilige omgeving voor de applicatie. Het omvat ook het continu monitoren van de webapplicatie en het bijwerken ervan om optimale prestaties, veiligheid en gebruikerservaring te garanderen.

Wil je een webapplicatie laten maken en daarbij hosting en onderhoud afsluiten? Dit is in vele varianten mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.