Software voor startups

Als startup heb jij een visie over hoe je klanten of medewerkers betere ervaringen kan bieden. Je wil snel aan de slag om deze visie te realiseren en te testen of ze aanslaat. Om te kunnen focussen op je visie wil je een technische team wat jou kan helpen in de productontwikkeling, jou hun expertise in de IT kan bieden en die jou kan garanderen dat ze de kwaliteit bewaken. Daarom staan wij als Cell[0] voor je klaar met IT voor startups.

Startups leiden de digitale transformatie

In de digitale transformatie nemen start-ups vaak een koplopersrol waarbij zij de nieuwste digitale technieken toepassen om klanten en medewerkers een betere ervaring te bieden. De zakelijke wereld heeft een groeiende focus om in te spelen op de behoeften van klanten en op een fijne werkervaring voor haar medewerkers.

Digitale technieken lenen zich goed om hierop in te spelen. Ze maken het makkelijk om behoeften en gedrag te registreren en analyseren. Ze kunnen goed differentiëren op verschillende behoeften, zodat elke klant en medewerker een passende en fijne ervaring heeft. Omdat behoeften preciezer zijn vast te stellen biedt digitalisering de mogelijkheid om gerichter en goedkoper te produceren. Start-ups zien vaak deze digitale kansen in, waarbij ze handig de behoeften van medewerkers of klanten weten te combineren met digitale technieken.

Je visie wil je iteratief verbeteren

Als startup heb je een visie voor een web- of mobiele applicatie en wil je graag je aannames hierover testen. Daarbij zal je de specifieke invulling van je applicatie gaandeweg willen uitwerken. En hoe sneller je kan testen en details kan uitwerken hoe eerder je nieuwe inzichten hebt waarop je kan bijsturen en nieuwe aannames kan maken. Er zijn verschillende methodes om dit iteratief proces te ondersteunen zoals het minimum viable product, prototypes of een google sprint.

Voor het iteratief werken is het wenselijk dat alle broncode van de applicatie aanpasbaar is, zodat er goed op je inzichten en aannames geacteerd kan worden. Ook om volledig gebruik te maken van een combinatie van nieuwe digitale technieken is maatwerk software ontwikkeling nodig. Door te kiezen voor maatwerk kan je je applicatie toespitsen op je doelgroep en snel bijsturen op veranderingen in hun behoeften. Door het combineren van technologieën kan je tot een oplossing komen die zeer moeilijk is na te maken door gevestigde namen in je branche.

Technische partners bieden expertise

Voor maatwerk software zal je echter op zoek moeten naar specialisten. Het vinden en binden van digitaal talent is moeilijk en is misschien voor je startup niet de focus. Wij kunnen hier als een externe ontwikkelingspartner de uitkomst bieden. Met verschillende start-ups werken wij al lang samen als hun technisch team.

Als externe ontwikkelingspartner bieden wij onze klanten expertise die lang duurt om op te bouwen. Wij bieden hen kennis van het digitale vakgebied en een al ingewerkt team. Ook bieden wij meerwaarde doordat we het project management kunnen begeleiden en we het proces van kwaliteitscontrole van de applicatie, quality assurance, inzichtelijk voor hen maken. Wat zeker niet onbelangrijk is, wij kunnen mee denken uit hun positie omdat wij zelf al een aantal producten in eigen beheer al succesvol uitbaten.

Hoe we het product development begeleiden

Scrum is de meest gehoorde term voor IT project management, en is de methodiek die wij ook gebruiken in het ontwikkelingsproces. Bij Scrum is het doorlopend terugkerend overleg met de klant de doorslaggevende factor voor succes. Bij Scrum werk je iteratief, vaak in periodes van twee weken, een gedeelte van de applicatie uit in een of meerdere functionaliteiten.

Parallel spreek je het eerst volgende gedeelte van de applicatie met het team door. Deze gesprekken vinden tijdens het ontwikkeltraject plaats en duren per keer maximaal een uur. Door deze opzet hou je voldoende aandacht om alle details door te spreken en worden alle keuzes just in time genomen. Zo hou je als start-up de mogelijkheid om ook de nieuwste inzichten mee te nemen in de ontwikkelingen en weet je zeker dat we bouwen wat jij nodig hebt.

Hoe we een applicatie van hoge kwaliteit krijgen en behouden

Quality Assurance (QA) is voor een start-up een cruciaal maar onderbelicht onderwerp. Door de goede combinatie van automatisering en Scrum is dit haalbaar te maken. QA gaat over het valideren dat je product aan je kwaliteitseisen voldoet. In grote IT organisaties wordt deze controle vaak uitgevoerd door een of meerdere afdelingen.

Tijdens ons product development gebruiken wij drie middelen om de kwaliteit te valideren. Om te controleren dat de schrijfstijl van de broncode voldoet aan de best practices in de IT zetten we geautomatiseerde statische code analyses in. Hiernaast schrijven we test scenario’s waardoor je een computer laat controleren of de de ontwikkelde broncode functioneert zoals je verwacht in verschillende scenario’s. Elke keer voordat wij onze software beschikbaar maken voor elkaar, voor jou als klant of voor jouw klanten worden deze controles gedraaid.

Verder is het gebruikelijk om bij Scrum na elke iteratie een werkend versie van de applicatie op te leveren. Dit betekent dat je in principe na twee weken al gebruikers toegang kan geven tot de applicatie. Wij als Cell[0] zetten er dan ook op in om bij start van elk project, samen met jou, klanten te benaderen en betrekken bij de applicatie, zodat we al in een vroeg stadium met hun feedback zicht houden op de kwaliteit.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.