Experiment: email outreach

Wij als Cell[0] willen kennis van anderen vinden en toepassen om te zorgen dat onze klanten zo succesvol mogelijk ondernemen. Daarom nemen wij met regelmaat de proef op de som en gaan we onderzoek van anderen als experiment ter uitvoer brengen in ons bedrijf. Hierin zoeken wij wel de balans tussen in actie komen en onderzoek lezen. Je kan namelijk lezen tot je een ons weegt en je kan hals over kop van alles proberen. Wij zoeken een passende balans tussen die twee uitersten.

Aangemaakt op . Laatst bijgewerkt op .

Email outreach onderzoek

Voor de setup van dit experiment hebben we het volgende gedaan. We hebben op google.com gekeken naar artikelen en we hebben gekeken op scholar.google.com voor artikelen. Van google.com hebben we een diepte artikel gekozen van een auteur die we vertrouwen en van scholar.google.com hebben we de eerste 2 pagina's doorgelopen en de papers geselecteerd die relevant lijken voor ons doel, email outreach.

Uit elk van deze bronnen halen we per bron een strategie en passen deze toe op onze emails. Het aantal emails wat we versturen is afhankelijk van de beloofde conversie ratio van het artiikel, met een veiligheidsmarge. Is de belofte bevoorbeeld dat 10% van de emails leid tot een reactie dan versturen we 30 emails en verwachten we dat we tussen de 1 en 3 positieve reacties terug krijgen.

Voor de experimenten benaderen wij verschillende doelgroepen van onze potentiele klanten met de vraag of wij ze mogen interviewen over het uitbesteden van maatwerk applicatie ontwikkeling. De interviews helpen ons om onze eigen business propositie te verbeteren.

Strategie 1: Backlinko.io

Via google.com vonden wij het werk van backlinko.io die 12 miljoen emails analyseerde om vast te stellen hoe je dit zo succesvol mogelijk doet. Hieruit halen wij de volgende aanpak:

  1. De email titels worden gepersonaliseerd en bevatten tussen de 36 en 70 tekens. Personificatie word gedaan door de bedrijfsnaam of persoonsnaam te gebruiken of een relevante overlap te noemen tussen onze organisaties.

  2. De inhoud van de email word per organisatie voorzien van minimaal 1 unieke alinea toegespits op de organisatie samen met een generieke alinea om geinterviewd te worden.

  3. In onze signature stoppen we een link naar een persoonlijk social media account.

  4. We versturen 1 mail per ontvanger en sturen 3 herrineringen achter deze email aan. Ook herrineringen worden gepersonaliseerd waneer daar een kans voor is.

  5. We emailen persoonlijke mails eerder dan groepmails. Na een cyclus van 3 herrineringen en geen response versturen we de 1ste mail naar een ander persoon in de organisatie. We herhalen dit tot we 5 mensen hebben gemaild binnen de organisatie.

We versturen 35 emails omdat de genoemde succesratio 8,5% standaard is. We verwachten hierop 1 tot 3 positieve reacties te ontvangen.

Meting

We hebben er voor gekozen om 35 van de 47 MKB bedrijven te benaderen op de high tech campus. Deze groep lijkt ons sterk geschikt om werk uit te gaan besteden, zit in een niche en regio waar wij al werkzaam in zijn en is groot genoeg om meerdere mensen in aan te schrijven mocht dit nodig zijn. https://hightechcampus.com/companies?category=3

Resultaten

We hebben op dit moment 19 bedrijven gemaild en 5 reacties gekregen (26%) om een interview te mogen afnemen en 3 (15%) daarvan zijn positief.

Benaderde bedrijven HTC

Volgnummer

aantal mails

aantal mensen

Reactie

Interview?

1 2 1 Ja Ja
2 2 1 Ja Nee
3 3 1 Nee
4 3 3 Nee
5 1 1 Ja Nee
6 2 1 Ja Ja
7 3 1 Nee
8 3 1 Nee
9 2 1 Nee
10 3 1 Nee
11 3 1 Nee
12 2 1 Nee
13 2 1 Nee
14 2 1 Nee
15 2 1 Nee
16 2 1 Nee
17 2 1 Nee
18 1 1 Nee
19 1 1 Ja Ja
20 1 1 Nee
21 1 1 Nee
22 1 1 Ja Maybe
23 1 1 Ja Nee

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.