Bouw app laten maken?

Zoek jij een ervaren app developer die al bezig in de bouw? Zoek je iemand die thuis is in de jargon en bekend is met de werkwijze en standaarden in de bouw? Je hoeft niet verder te zoeken, Cell[0], werkt al jaren samen met Dankers Slimmer Bouwen waardoor technische en inhoudelijke kennis samen komen. Zodoende zijn we goed in staat backoffice en frontoffice applicaties specifiek voor jouw organisatie te bieden die rekening houden met de alle voorwaarden in de bouw. Zo werken we wij op dit moment aan een backoffice applicatie voor Dakkapellen Modulair. Omdat deze applicatie zonder meer een concurrentievoordeel biedt aan onze klant kunnen we je helaas alleen over vertellen bij ons op kantoor, onder het genot van goed kopje koffie.

Wat bied een bouwapp?

In de bouwsector worden verschillende soorten apps gebruikt om de productiviteit te verhogen, de communicatie te verbeteren en projecten efficiënter te beheren. Hier zijn enkele voorbeelden van populaire apps die in de bouw worden gebruikt:

 • Procore: Procore is een uitgebreid bouwmanagementplatform dat projectmanagement, kwaliteits- en veiligheidsbeheer, en bouwtekeningen samenbrengt. Het stelt bouwteams in staat om efficiënter samen te werken, projecten te plannen en te beheren, en documentatie bij te houden.

 • PlanGrid: PlanGrid is een app die bouwtekeningen, documenten en andere projectinformatie op één plek samenbrengt. Het stelt bouwprofessionals in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot actuele plannen, markeringen en opmerkingen te delen en problemen op de bouwplaats vast te leggen.

 • Buildertrend: Buildertrend is een cloudgebaseerd projectmanagement- en klantrelatiebeheersysteem voor aannemers en bouwbedrijven. Het helpt bij het organiseren en plannen van projecten, het beheren van klantcommunicatie en het bijhouden van financiën.

 • Fieldwire: Fieldwire is een app voor bouwmanagement en samenwerking die bouwteams helpt bij het plannen, communiceren en problemen op de bouwplaats op te lossen. Het biedt functies zoals taakbeheer, tekeningbeheer en rapportage.

 • Bluebeam Revu: Bluebeam Revu is een app die speciaal is ontworpen voor het bekijken, bewerken en annoteren van PDF-bestanden in de bouwsector. Het stelt teams in staat om snel en nauwkeurig tekeningen, specificaties en andere bouwgerelateerde documenten te delen en samen te werken.

 • DEWALT Mobile Pro: DEWALT Mobile Pro is een rekenmachine en referentie-app voor bouwprofessionals. Het biedt verschillende rekenmachines voor materiaalestimates, bouwkundige metingen en conversies, evenals toegang tot bouwgerelateerde referentiemateriaal.

 • Autodesk BIM 360: Autodesk BIM 360 is een cloudgebaseerd bouwmanagementplatform dat Building Information Modeling (BIM) en bouwprojectmanagement samenbrengt. Het helpt teams om beter samen te werken, de projectuitvoering te verbeteren en de bouwkwaliteit te waarborgen.

Wat kun je met een bouw app?

Met een bouw-app kunnen professionals in de bouwsector verschillende aspecten van hun werkzaamheden stroomlijnen, plannen en beheren. Enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden die een bouw-app kan bieden, zijn:

 • Projectmanagement: Bouw-apps kunnen de planning, organisatie en uitvoering van bouwprojecten vergemakkelijken door alle relevante informatie op één plaats te verzamelen en te organiseren.

 • Samenwerking en communicatie: Bouw-apps kunnen de communicatie tussen teamleden, aannemers, architecten en andere betrokkenen verbeteren door het delen van bestanden, het bijhouden van wijzigingen en het bijwerken van projectstatussen in realtime.

 • Document- en tekeningbeheer: Bouw-apps kunnen toegang bieden tot bouwtekeningen, specificaties en andere belangrijke documenten, zodat alle teamleden altijd over de meest actuele informatie beschikken.

 • Taak- en resourcebeheer: Bouw-apps kunnen taken en resources toewijzen, deadlines instellen en de voortgang van de werkzaamheden op de bouwplaats bijhouden.

 • Tijd- en kostenbeheer: Bouw-apps kunnen helpen bij het bijhouden van de bestede tijd, het beheren van budgetten en het bewaken van kosten om projecten op schema en binnen het budget te houden.

 • Kwaliteits- en veiligheidscontroles: Bouw-apps kunnen checklists en inspectierapporten bevatten om de naleving van kwaliteits- en veiligheidsnormen te waarborgen, en om problemen en risico's te identificeren en aan te pakken.

 • Calculatie- en schattingsfuncties: Bouw-apps kunnen calculators en hulpmiddelen bevatten om materiaalestimates, bouwkundige metingen en conversies uit te voeren, zodat bouwprofessionals nauwkeurige schattingen kunnen maken.

 • Integratie met andere software: Veel bouw-apps kunnen worden geïntegreerd met andere softwarepakketten en systemen die vaak in de bouwsector worden gebruikt, zoals boekhoudsoftware, 3D-modellering en Building Information Modeling (BIM) systemen.

Bouw-apps kunnen dus een breed scala aan functies bieden om bouwprojecten effectiever en efficiënter te beheren, de communicatie en samenwerking tussen teamleden te verbeteren, en de kwaliteit en veiligheid op de bouwplaats te waarborgen.

Wij horen graag van je!

Heb jij een fantastisch idee voor een applicatie, zoek je advies of heb je een opmerking? Diede en Bertus gaan graag met je in gesprek!

Portretfoto Portretfoto
Bedankt voor je bericht! We komen zo snel mogelijk bij je terug.