Een SaaS applicatie de oplossing voor bedrijven

SaaS, Software as a Service, is een steeds populairdere oplossing voor webapplicaties. In plaats van klanten te voorzien van een installeerbaar stuk software voor een eenmalige prijs lever je mensen software als een dienst, vaak in de cloud. Bijkomend voordeel hiervan is dat updates niet meer zichtbaar plaatsvinden voor de klanten en zij ongestoord gebruik kunnen blijven maken van de applicatie die ze bij je afnemen.

Bekende voorbeelden van SaaS applicaties zijn overal om ons heen te vinden. Teams, microsoft online, Netflix en Gmail zijn hier voorbeelden van. Het meest voorkomende verdienmodel bij deze diensten is het abonnment model, waarbij je per maand betaald en als je het abonnement opzegt je geen gebruik meer van de software kan maken.

Bij zaken als Gmail betaal je met je data en betaal je een abonnement als je gebruik wil maken van een aantal extra features. Bij Teams kan je wederom gratis gebruik maken van de software en ga je ook pas betalen als je gebruik wil maken van bepaalde functionaliteiten. Dit staat bekend als een Freemium model, waarbij je basis functionaliteiten gratis (Free) krijg en complexer functionaliteiten alleen als je een Premium betaald.

Welke SaaS producten maakt deze Saas ontwikkelaar

Als Cell[0] hebben wij al jarenlang ervaring opgedaan met SaaS ontwikkeling. Zowel MijnWijkPlan, HIOR en Granting zijn SaaS oplossingen die wij zelf in actieve ontwikkeling hebben en al jaren succesvol uitbaten.

MijnWijkPlan

MijnWijkPlan is een applicatie die burgers in staat stelt om mee te participeren in de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte bij hun in de buurt. Voor gemeenten biedt MijnWijkPlan de middelen om met diepgaande interactie begeleiding en randvoorwaarden te stellen aan burgers zodat zij op een doorslaggevende manier participeren.

Wij bieden gemeenten van MijnWijkPlan een actieve SaaS model. Dit betekent dat wij voor hen hosting, data opslag, beveiliging en onderhoud uit handen nemen in ruil voor een abonnement zoals gebruikelijk is bij een SaaS oplossing. Wij maken hier een actief model van doordat elke gemeente ook advies mag uitbrengen over wat verdere ontwikkelingen in de applicatie mogen zijn, en wij een belofte doen jaarlijks nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de applicatie. Op deze functionaliteiten hebben gemeenten dan ook inzicht en inspraak.

HIOR

Ook HIOR werkt volgens hetzelfde actieve SaaS model. HIOR is een Handboek voor de Inrichting van de Openbare Ruimte. Dit handboek is natuurlijk digitaal beschikbaar en dynamisch te doorzoeken voor ambtenaren en project aannemers. In HIOR bieden wij ambtenaren de mogelijkheid richtlijnen op te stellen voor de inrichting van de openbare ruimte en kan er door projectleiders en aannemers projecten worden opgezet in de applicatie. Ambtenaren en projectleiders kunnen gefaseerd het project doorlopen waarbij ze per fase alle geldend richtlijnen kunnen doornemen en toetsen. Dit zorgt voor een gecontroleerd en soepel ontwikkelingsproces.

Granting

Granting is de applicatie voor stichtingen om aanvragen te ontvangen en af te handelen. Het is met de applicatie goed mogelijk om aanvragers zelf de aanvraag te laten indienen op de website van de stichting. Dit leidt tot overzichtelijke dossiers waarover makkelijk te overleggen valt binnen het bestuur in de applicatie zelf. Doordat de applicatie veilig opslag en tijdige verwijdering van gegevens biedt neemt het zorgen van de stichting uit handen.

Ook deze applicatie bieden wij als actieve SaaS aan. Anders dan bij HIOR en MijnWijkPlan, SaaS applicaties die wij samen met PLANTERRA, adviseurs in de openbare ruimte, hebben ontwikkeld hebben wij deze software ontwikkeld samen met Hans Vriend, bestuurslid in twee stichtingen. Deze samenwerkingen zoeken wij bewust op zodat we niet alleen kwalitatieve software schrijven maar ook software die goed past in de context omdat onze partners de context door en door kennen.

SaaS diensten laten maken

Waarschijnlijk ben jij op dit moment op zoek naar een ontwikkelaar die voor jou een SaaS dienst kan ontwikkelen. Zoals je kan zien kunnen wij je hierbij helpen met onze jarenlange ervaring. Om te zorgen dat wij ook jou context door en door kennen maken we graag kennis met je onder het genot van een kopje koffie.

Bel naar +31 40 3041457

mail naar diede@cell-0.com

Wilt u mij contact laten op nemen? Ik doe het graag. Vul dan de twee velden hieronder in. Ik gebruik de gegevens uitsluitend om contact met u op te nemen.