Web app laten bouwen

Native of web app laten bouwen?

Heb je een idee of verder gevorderde plannen voor een app? Dan is vast ook de vraag opgekomen over hoe je die wilt laten bouwen. Het dilemma waar veel bedrijven voor staan is: moet het een native app zijn of wil ik een web app laten maken?

Verschillen native of web app

Even kort de verschillen in techniek: een native app wordt speciaal gebouwd voor één platform. Daarbij bouw je een app specifiek voor bijvoobeeld een Apple iOS telefoon. Wil je ook een app op Android laten draaien, dan bouw je daar een andere app voor. Wil je je dienst ook aanbieden op een Windows desktop computer? Weer een andere app.

Deze verschillende apps moeten worden gebouwd in verschillende programmeertalen, wat verschillende expertises vereist. Het kost tijd en geld om dat allemaal te bouwen en onderhouden.

Een web app is gebaseerd op de webtalen HTML, CSS en Javascript. Net als alledaagse websites dat zijn. Omdat iOS en Android telefoons en computers deze talen begrijpen hoef je een web app maar één keer te maken om op meerdere plekken te draaien. Daarbij heeft een web app alle mogelijkheden en flexibiliteit van een website. Wij zijn dan ook goed in staat om een web app voor je te bouwen. Wij werken namelijk dagelijks in webtalen.

Nieuwe techniek

Vaak denken bedrijven dat er toch een native app gemaakt moet worden om 'speciale' dingen te kunnen doen als videobellen, 3d modellen weergeven, gebruik maken van GPS, kompas of Bluetooth in een telefoon. Dit is gelukkig steeds minder waar!

Zaken zoals de locatie van de gebruiker opvragen kan gewoon in een Web App. Voor complexere zaken zoals verbinden met een Bluetooth apparaat is het wel noodzakelijk om per platform aparte voorzieningen te treffen, wat ook goed mogelijk binnen de web apps. Daarvoor zijn er namelijk veel plugins beschikbaar die de specifieke functies van een apparaat beschikbaar maken voor de web app zodat we dat gewoon in Javascript kunnen aanspreken. Deze samenwerking tussen native en web noemen we "hybride web apps".

Op deze manier hebben wij onder andere een hybride web app gemaakt die via Bluetooth (BLE) contact maakt met temperatuursensoren om ze te configureren en uit te lezen. Dezelfde web app werkt op iOS en Android. Lees hier meer over onze Bluetooth web app voor Grodan .

Temperature sensor Web App

Je web app door ons laten maken

Wil graag een web app laten maken, bijvoorbeeld met Bluetooth ? Dan hoef je niet verder dan Eindhoven te kijken. Wij kunnen namelijk vanuit Strijp-S het volgende voor je betekenen:

  • Een Web App kunnen we zo voor je 'verpakken' dat het in de Apple Appstore en Google Playstore kan komen te staan. Je gebruikers ervaren hetzelfde gemak als iedere andere app.
  • Met dezelfde programmacode maken we ook een browser versie van je app. Je app is dan ook als een gewone website te bereiken.
  • Voor Windows en Mac maken we er een installeerbaar / downloadbaar programma voor.

Geïnteresseerd?

We staan altijd open om de mogelijkheden van Web Apps met je te bespreken. Je mag ons mailen op info@cell-0.com of bellen op +31 40 3041457


Contact met Cell[0]