Mobiele app laten maken: Wat zijn je opties?

Als je een mobiele app wil laten bouwen komt er heel wat op je af. Natuurlijk ben je bezig om uit te werken hoe de app zelf gaat werken. Welke problemen gaat het oplossen of welke nieuwe mogelijkheden biedt het ? Maar ook zal je moeten overwegen of je de apps “native”, “hybride” of “web” wil laten ontwikkelen. Dit is een belangrijke keuze omdat dit van grote invloed is van het functioneren en de kosten van de apps in ontwikkeling en onderhoud.

Om goed te kunnen beoordelen wat de juiste keuze is voor jou is het belangrijk om je idee eerst ver genoeg uit te werken. Hierbij kan je denken aan de app uit te tekenen met potlood op A6 papier. Of door in een paar alinea’s uit te werken wat de functionaliteiten zijn van je applicatie. Ook zal je moeten bepalen of je de app wil laten ontwikkelen voor iOS, Android of voor alle twee de platformen. Heb je dit eenmaal gedaan dan kan je namelijk aan een organisatie zoals de onze gaan vragen wat de handige keuze is.

Bouwen van een mobile app of een webapp ?

Wij kunnen aan de hand van de functionaliteiten en platformen voor je beoordelen of wat je wil laten maken perse native ontwikkeld moet worden of dat het ook hybride of in het web kan worden ontwikkeld.

Het native ontwikkelen van een app heeft namelijk als toegevoegde waarde dat je gebruik kan maken van alle onderliggende software en hardware die op een mobiel draait. Het nadeel is echter dat je de app een keer voor iOS zal moeten ontwikkelen en een keer voor Android. Dit nadeel heb je niet als je een webapp ontwikkelt of een hybride app laat maken. Deze type apps werken in een keer op alle mobiele devices. Wat dan getoetst moet worden is of de gewenste functies voor je app onderliggende software of hardware nodig hebben die niet via deze type apps aangesproken kunnen worden. Bijvoorbeeld als je de contactenlijst of camera wil gebruiken is dit goed mogelijk binnen de genoemde oplossingen, maar vingerafdruksensors werken nog niet.

Wanneer een hybride of web app mogelijkheid is, is dit in je voordeel om te laten ontwikkelen. Een hybride app is namelijk vaak goedkoper om te laten maken dan een native app en een web app is dan weer goedkoper dan een hybride app. Dit komt omdat bij een hybride app je de broncode niet twee keer hoeft te schrijven maar je wel rekening moet houden met uitzonderingen die uniek zijn op Android of iOS. Omdat je bij een web app alleen gebruik maakt van web technologieën om de software of de mobiel aan te spreken heb je hier te maken met veel minder uitzonderingen.

Verder praten? Diede gaat graag met je in gesprek

Bel naar +31 40 3041457

mail naar diede@cell-0.com

Wil je mij contact laten op nemen? Ik doe het graag. Vul dan de twee velden in. Ik gebruik de gegevens uitsluitend om contact met je op te nemen.

Op maat laten ontwikkelen van je mobile app

Wanneer het mogelijk is om je mobiele app te laten ontwikkelen alseen hybride of web app dan helpen we je hier graag mee verder.

Wij zullen samen met jou de volgende werkwijze hanteren:

  1. Kennismaken en beeldvorming. Voordat we van start gaan met het werken willen we jou als klant goed genoeg leren kennen zodat we weten hoe een succesvolle samenwerking er voor jou uit zou zien. Ook willen wij een beeld vormen van het idee wat je hebt voor een web app en hoe ver dit idee is uitgewerkt.
  2. Uitwerking en beoordeling concept. Als het idee nog in een vroeg stadium is werken wij het idee verder uit zodat we een volledig en gedeeld beeld krijgen van ons doel. Dit kan worden gedaan in technische hulpmiddelen zoals wireframes en user stories. Wanneer het idee is uitgewerkt zal het door ons worden beoordeeld waarbij we nagaan of we alle relevante details hebben benoemd die wij nodig hebben om een inschatting af te geven. Eventueel gaan we dan nog eens in gesprek met jou om alle details door te spreken.
  3. Inschatting en offerte. In deze fase schatten we in hoeveel tijd en budget we nodig zullen hebben om de web app te gaan bouwen. Ook stellen we samen met jou een offerte op waarin we de werkafspraken zo afstemmen dat ze aansluiten bij jou en jouw organisatie en ze aansluiten op wat wij nodig hebben om het project een succes te maken.
  4. Ontwikkeling van de applicatie. Wanneer we starten met de ontwikkeling van de applicatie houden wij altijd nauw contact met jou als klant. Dit houd bij ons in dat wij wekelijks met je overleggen over functionaliteiten die we nog gaan ontwikkelen en je in ieder geval twee wekelijks ook laten zien wat we tot nu toe voor jou hebben ontwikkeld. Voor onze grotere klanten is deze stap het beginpunt van een doorlopende samenwerking. Met hen blijven wij doorbouwen aan applicaties die live draaien zodat deze steeds up to date blijven bij de behoeften en wensen van hun klanten.
  5. Oplevering en nazorg. Wanneer een applicatie is ontwikkeld en is getest door ons en door jou kunnen we het project netjes aan jou overdragen. Wat betreft het hosten en online houden van je applicatie werken wij op de meest transparante manier. Wij richten voor jou de servers in en zetten de applicatie live en we zorgen er voor dat jij in het bezit bent van de hostingcontracten en toegangscodes. Wij zitten dan ook niet tussen jou en de hoster. Natuurlijk maken we graag passend afspraken over hoe we de software up to date houden voor security updates.