Wat zijn AVG regels en welke AVG regels gelden voor webapplicaties?

AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die in mei 2018 van kracht werd en de bescherming van persoonsgegevens van EU-burgers regelt. In het Engels is dit GDPR (General Data Protection Regulation). Wat moet je weten over de AVG regels? En voor wie gelden deze regels? Lees in dit artikel wat je moet weten over AVG regels.

Om de privacy en gegevensbescherming van Europese burgers te verbeteren en te waarborgen zijn de AVG regels in het leven geroepen. Ook in ons vak hebben we te maken met AVG regels. Als ontwikkelaars hebben wij de verantwoordelijkheid om webapplicaties te ontwikkelen die AVG proof zijn. Het niet naleven van de AVG regels kan leiden tot aanzienlijke boetes en reputatieschade voor bedrijven. Het is daarom van groot belang dat organisaties de AVG serieus nemen en ervoor zorgen dat ze aan de vereisten voldoen, niet alleen voor hun websites en nieuwsbrieven, maar ook voor hun webapplicaties.

In Nederland hebben we behoorlijk wat AVG regels. Hier hebben we een aantal AVG regels voor je op een rijtje gezet:

AVG regels bij ontwikkelingsbenadering 

Kortom: AVG regels handhaven komt neer op het waarborgen van de bescherming van persoonsgegevens en het handhaven van hoge beveiligingsnormen. Bij softwareontwikkeling kijk je bijvoorbeeld naar Privacy-by-design Dit betekent dat je alleen noodzakelijke gegevens opslaat en zorgvuldig omgaat met de informatie die wordt bewaard. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat e-mailadressen zichtbaar zijn in gebruikerslijsten en maak je uitsluitend inzichtelijk wanneer specifiek naar een e-mailadres van een gebruiker wordt gezocht.

Enkele gegevens die vaak door bedrijven worden verzameld en in overeenstemming zijn met de AVG regels, zijn onder meer:

Wij zetten ons in voor de bescherming van persoonsgegevens en het leveren van veilige software oplossingen. Wij bouwen al onze projecten volgens de geldende AVG regels. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: HIOR en MijnWijkPlan. Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, stel ze dan aan ons. Wellicht kunnen we je helpen of kunnen we nog een artikel wijden aan dit onderwerp.


Verder praten? Diede gaat graag met je in gesprek

Bel naar +31 40 3041457

mail naar diede@cell-0.com

Wil je mij contact laten op nemen? Ik doe het graag. Vul dan de twee velden in. Ik gebruik de gegevens uitsluitend om contact met je op te nemen.